• Norrköping

  När du befinner dig i Linköping är det väl värt att göra en avstickare till grannstaden Norrköping. Norrköping ligger som bekant i Östergötland i Sverige. Det är Sveriges 8:e största kommun med en befolkning på mer än 128 000. Traditionellt har Norrköping dominerats av pappers- och textilindustrin, vilket ger den smeknamnet “Sveriges Manchester”.Strykjärnet i Norrköping

  Norrköpings flygplats heter Kungsängen och har anslutningar till Köpenhamn, Helsingfors och München och även regionala flyg till Visby. Flygbussarna har busstrafik som kör från flygplatsen till Norrköping. Om du hellre tar dig till Norrköpings centralstation med tåg går det självklart bra också. X2000 mellan Malmö och Stockholm stannar i Norrköping. Läs mer på SJ eller Veolia. Med buss kan du välja mellan Swebus Express, www.busskungen.se, www.blaklintsbuss.se och www.svenskabuss.se så du har många alternativ för att ta dig till Norrköping.

  Sevärdheter i Norrköping

  Ett trevligt sätt att ta sig runt i Norrköping är med de gula spårvagnarna. Flygbild över NorrköpingBiljetter eller kort kan köpas ombord men priset är dubbelt så högt jämfört med om du köper biljetten eller kortet i förväg i en kiosk, snabbköp eller liknande. Du kan även betala via SMS för att undvika 50% påslag vid betalning kontant på spårvagn eller buss. Allt som anges här som är beläget i staden är inom gångavstånd från allt annat eftersom Norrköpings faktiska centrum inte är så stort.

  • Arbetets Museum som har fri entré är värt ett besök och passa då även på att titta på det omgivande området med Industrilandskapet/Strykjärnet som innehåller en konsertsal, en Science Park, en kyrka, andra museer, en konstskola, utrymme som ägs av universitetet och ett härlig vattenfall.
  • Norrköpings Konstmuseum som du hittar vid Kristinaplatsen har en stor samling av 1900-tals konst och samtida verk och har fri entré.
  • Kaktusplanteringen är en underbar visning av olika kaktus i Karl Johans park nära järnvägsstationen och har över 25 000 kaktusar.

  Hotell i Norrköping finns det gott om. För dig som lever på en stram budget har STF flera vandrarhem. För dig som letar efter ett mellanklasshotell så rekommenderar vi att du tar en titt på Hotell President på Vattengränden 11 och för dig som vill lyxa till det lite bör besöka Tyska Torget där du hittar Grand Hotell.