• Motala Motormuseum

  Motala Motormuseum

  Motala Motormuseum består av över 2300kvm utställningsyta med främst bilar, motorcyklar och andra motorfordon som gör att man som motorintresserad lätt kan avsätta en heldag på museet. De flesta av fordonen har flera år på nacken men här finns även mer moderna modeller så som exempelvis Europas snabbaste bil.

  Museet startades 1995 och firade därmed 20-års jubileum 2015. Utöver speciella evenemang valde man även detta år att expandera ytterligare. Detta genom att bygga ut och utöka utställningsytan med 380 kvm. Denna yta har idag främst utställning inom tvåhjulade fordon som scootrar, mopeder och motorcyklar.

  Varje år kommer det ca 170.000 besökare hit vilket gör det till det motormuseum i Skandinavien med flest besökare. Många kommer även år efter år eftersom man hela tiden uppdaterar och förändrar utställningarna.

  Mer än bara motor

  Även om det heter motormuseum så erbjuder museet mer än bara motorfordon. En del av museet har även en fotoinriktning. Här kan man lära sig om hur kameran utvecklats genom åren och i närheten finns även en större mängd äldre radioapparater. Även om dessa delar av museet kan vara intressanta att besöka så är det just motorutställningarna som lockar besökare hit.

  Öppettider och priser:

  Att Motala Motormuseum är ett populärt museum för alla motorintresserade visar sig tydligt i de generösa öppettiderna som museet har. Måndagar till lördagar är det öppet 8-21 medan det på söndagar är öppet 10-17. Under större högtider (jul, nyår osv.) är det speciella öppettider vilka presenteras på hemsidan.

  Priserna är:

  Vuxen 100kr

  Pensionär 80kr

  Ungdom 45kr

  Familj 210kr

  Hitta hit

  Motala Motormuseum ligger på Platensgatan 2, precis där Göta Kanal har sitt utlopp i Vättern. De som kommer via Motala Central behöver därmed inte gå mer än 600 meter för att komma till museet.

  Ett enkelt sätt för de som är i Motala Centrum är att gå ner till stadsparken och den gångväg som går precis nere vid vattnet. Följ sedan denna gångväg ut mot den lilla ”udde” som museet ligger på. Här ligger även Hotell Nostalgi som kan vara ett lämpligt boende för de som planerar besök på museet under flera dagar eller om man enbart vill ha nära till boendet. Det tar inte många minuter från hotellet entré till museet. (Läs mer om hotell på orten på www.hotellmotala.se)