• Fyra billiga nöjen i Linköping

    billiga nöjen i Linköping

    Linköping ger känslan av en liten storstad. Aktiviteterna, butikerna och nöjena är många, samtidigt som staden är mindre än till exempel Göteborg och Stockholm. Du som besöker staden behöver knappast känna brist på saker att göra. Detta oavsett om du reser ensam, med en kompis eller med barn.

    Oavsett vad man gör, gör man det givetvis gärna till låga kostnader. På så vis kan man på hitta på en hel del, utan att behöva tänka alltför mycket på vad det ska kosta. Nedan listar vi fem billiga nöjen i Linköping.

    1.     Friluftsmuseet

    I Gamla Linköping bjuds besökaren på en resa genom tiden. Till vis del kan det liknas vid Skansen i Stockholm, med sin kullersten och sina gamla trähus. Här finns dessutom en rad olika museer och aktiviteter för både små och stora besökare. För att slappna av mellan varven finns caféer och restauranger i historisk miljö att testa på.

    2.     Trädgårdsförening

    Ett nöje som är ett måste, oavsett om man reser med liten eller stor budget. Här kan man till exempel stanna och titta på vackra blommor, gå på en tur med guide, äta picknick, köpa växter, fika, äta och mycket mer än så. Här finns en plan för beach-volley, en scen och en boulebana. Därtill finns en rad olika restauranger och caféer att slå sig ner på mellan aktiviteterna. Kommer man hit vintertid finns en isbana som är öppen för alla att åka på.

    3.     Linköpings Slott

    Slottet i Linköping är Sveriges äldsta profana byggnad, vilket bara det kan vara skäl nog att åka hit. Är man intresserad av historia och/eller arkitektur ger ett besök vid slottet naturligtvis extra mycket. De äldsta delarna finns inbyggda i den västra längan och utgörs i huvudsak av en två våningar hög byggnad för representation, byggd utav kalksten.

    Den prakt som slottet stolt visar upp idag har dock inte varit konstant genom historien. I början på 1700-talet brann stora delar av staden ner. Vid det här laget var slottet förfallet och användes i huvudsak som stadsarrest.

    4.     Titta på konst

    I staden finns flertalet gallerier som alla kan vara värda ett besök. Ett av de mer kända exemplen är Ateljé Passagen, som ligger centralt vid Stortorget mitt i staden. Inträdet är gratis och ofta anordnas aktiviteter här. Till exempel kan du se konstinstallationer, lyssna på föreläsningar eller gå på konsert hos Passagen. Om du planerar ett besök hit är det en idé att försöka tajma in besöket när seminarium, gruppvisningar eller någon av ovanstående aktiviteter hålls.