• Flyg

  Flyg till Linköping

  Att flyga direkt till Linköpings flygplats Linköping City Airport som ligger endast 5 km från city är mycket bra alternativ att ha som inresa. Till Linköping kommer du från hela världen med KLM på direktlinjen Amsterdam – Linköping eller direkt från Köpenhamn med flygbolaget Nextjet.

  Du tar dig lätt in till de centrala delarna av Linköping med taxi eller hyrbil. Är du på en mer begränsad budget går det även att ta bussen. Närmaste hållplats för bussförbindelse ligger knappt 750 meter från flygplatsterminalen, hållplatsen heter  Vetegatan, buss 16 (från Resecentrum) och buss 17 (till Resecentrum).

  På den här sidan kan du hitta allt du behöver veta om billiga flygresor till Linköping. Linköpings kommun och Saab AB har kommit överens om vem som ska stå för notan för att det finns en privat flygplats i Linköping. Överenskommelsen sträcker sig till år 2020 och det är Linköpings kommun som får stå för större delen – men Saab ger ett finansiellt bidrag i början av avtalstiden.

  Att det över huvud taget behöver diskuteras att göra ett sådant avtal beror på att den privata flygtrafiken inte är drar in tillräckligt med pengar. KLM trafikerar linjer från Linköping och det gör också Nextjet, men det är inte tillräckligt med flygningar för att flygplatsen ska klara av finanserna.

  Saab vill absolut ha en privat flygplats i Linköping. Företagets arbetare använder den ofta, men inte tillräckligt för att de vill stå för hela notan helt på egen hand. Företaget har som flygplanstillverkare faktiskt störst användning av flygplatsen, men för att flyga Gripen behövs ingen riktig flygplats utan det räcker med start och landningsbanan.