• Fem roliga saker för barn i Linköping

  Fem roliga saker för barn i Linköping

  Den som åker till Linköping med barn har inte brist på saker att göra. Visserligen är staden inte lika stor som Göteborg eller Stockholm – men här finns mycket att hitta på. Beroende på vad ditt barn gillar att göra, och hur gammal hon eller han är, finns det lite att välja mellan.

  1.     Busfabriken

  Busfabriken lämpar sig särskilt bra när det är lite tråkigt väder ute. En fördel är att leklandet passar både små och större barn. För de lite äldre finns stora rutschkanor och studsmattor, medan de yngre barnen kan leka i bollhav och borgar. Åker du hit med de mindre är sannolikheten stor att de inte kommer att vilja åka härifrån – på ett bra tag.

  2.     Simhallen och Tinnerbäcksbadet

  En fördel med simhallen är att det kan roa barn såväl som vuxna. Linköpings simhall har två 25-metersbassänger som lämpar sig bra för motionssim. Därtill finns hopptorn, bad- och vågbassäng och vattenrutschkana som är utmärkta attraktioner för de lite yngre att roa sig med.

  En varm sommardag är det troligtvis Tinnerbäcksbadet som passar allra bäst. Här finns en 50 meter lång simbassäng att motionera i och en konstgjord sjö för bad där botten är av asfalt. Ner i sjön går en lång och spännande vattenrutschkana som kan underhålla både stora och små.

  3.     Ateljé Passagen

  Kanske låter en konsthall inte som något för små barn. På konsthallen i Linköping finns dock möjlighet för de yngre att skapa sina egna konstverk. Belägen centralt vid Stora Torget i Linköping är det en perfekt aktivitet att ta i förbifarten, om det inte är det som är målet. Kanske passar Passagen allra bäst för konstintresserade vuxna och små barn – där båda förhoppningsvis kan ha riktigt roligt tillsammans.

  4.     Trädgårdsföreningen

  Precis som med Passagen låter Trädgårdsföreningen kanske inte något som lockar de yngre. Här finns dock möjligheter för både vuxna och barn att ha kul tillsammans. Förutom att titta på vacker grönska och kreativa planteringar, finns det stora lekytor att hitta på saker på. Här finns också en större lekpark med klätterställningar, gungor och annat roligt. Besöker ni Linköping under vintern finns här en skridskobana som är öppen för alla.

  5.     Hangaren Hot Sport Center

  I Hangaren Hot Sport Center finns massor aktiviteter för både yngre och lite äldre. Till exempel kan man, sommartid, åka hit för att spela beach volleyboll. Inomhus i gymnastikhallen finns möjlighet att hoppa trampolin eller delta i danskurser (i huvudsak dock avsett för de barn som bor i staden).

  Vilken aktivitet passar er bäst?