• Cloetta Center

  Cloetta Center

  Linköpings evenemangsarena Cloetta Center invigdes i september 2004 och är i dag Sveriges fjärde största evenemangsarena med kapacitet för upp till hela 11 500 personer.

  Arenan är belägen vid Stångebrofältet på Stångåns östra strand, nedströms från Linköpings centrum, på behagligt gångavstånd från resecentrum (buss- och järnvägsstationen). Arenans namn anspelar på det lokala företaget Cloettas chokladgodis Center. I Cloetta Center arrangeras årligen ett stort antal idrottsevenemang, konserter, nöjesevenemang och mässor, utställningar, konferenser, banketter och kongresser.

  En av huvudanledningarna till att Cloetta Center byggdes var att den skulle ersätta Stångebrohallen som hemmaarena för Linköpings Hockey Club (LHC). Från och med säsongen 2004/2005 spelas således alla LHC:s hemmamatcher i Cloetta Center. Den första ishockeymatchen som spelades var mellan Linköping och TPS Åbo, vilket slutade med en vinst för Linköping.

  Linköping HCs värsta rivaler är utan tvekan HV71 från Jönköping. Matcherna mellan dessa lag kallas ofta för E4-dervyt och mängder av fans reser till dessa matcher som äger rum flera gånger per år. För Linköpings supportrar som vill åka på dessa bortamatcher i Jönköping rekommenderar vi ett besök på www.hotelljonkoping.nu om ni vill hitta ett vettigt boende så ni slipper åka hem till Linköping direkt efter matchen. Historiskt är det tyvärr Hv71 som varit det bästa laget men Linköping kan man aldrig räkna ut och år 2013 gick som bekant Linköping längre än HV71 i elitseriens slutspel. Roger Melin har i sin återkomst till klubben fått ordning och reda på mycket så Linköpings supportrar kan nog se fram emot många bra resultat de närmaste åren.

  Missa att besöka Cloetta Center när du är i Linköping. Här lär du alltid kunna hitta ett sportevenemang eller en konsert som passar just dig.

  hotell Linköping